Lido

Tämä blogi kertoo muutosten tekemisestä. Ja mitäkö luulen tietäväni siitä? En oikeastaan luulekaan tietäväni mitään lopullista. On vain käynyt tässä viime aikoina, että olen muuttanut koko perheeni ulkomaille, Saksaan tarkemmin sanottuna.

Se ei toki ole kovin tavatonta nykyään. Mutta huomasin vielä Suomessa ollessani käyväni innostuneita keskusteluja aiheesta monen tutun ja tuntemattoman kanssa suunnitelmastamme kerrottuani. Moni kertoi myös harkitsevansa itsekin jonkinlaista elämänmuutosta. Tässä blogissa haluan jakaa huomioita siitä, mitä tapahtuu omassa tarinassani hypyn ja laskeutumisen välissä.

Tätä kirjoittaessani olen Lidolla. No, oikeasti istun Lido-nimisessä kahvilassa Mannheimissa ja pohdin tarinoita oravanpyörästä hyppäämisestä. Niitä, joissa Onerva uskaltaa vihdoin jättää stressaavan toimistoelämän, muuttaa Balille ja elättää nyt itsensä sielupallotaiteilijana.

Ette tiedäkään, miten paljon haluaisin sanoa, että hyppäsin oravanpyörästä, otin lopputilin, myin omaisuuteni, pakkasin miehen ja lapset ja lähdin seikkailemaan. Seurasin unelmaani! Manifestoin visioni lihaksi! Mutta ei. Oikeastaan, en ole koskaan ollut kovin kova ”seuraamaan unelmaani”, kuten meidän kaikkien ilmeisesti tulisi tehdä. Eikä minulla ole juurikaan omaisuutta. Todellisuudessa, ellei mieheni olisi uskaltanut lähteä työnhakuun Saksaan, en olisi ehkä koskaan tullut lähteneeksi, vaikka olen aina halunnut asua ulkomailla. Joten ei, tämä ei ole se – jo ehkä kliseinen – tarina, johon sovin.

Sen sijaan löydän itseni elämästä toisenlaista jo kliseeksi käynyttä tarinaa: pienten lasten äiti muuttaa miehen töiden perässä ulkomaille ja alkaa pitää blogia Hausfrau-elämän ohella. Aloin jopa opettaa Suomi-koulussa! Nämä askeleet kuuluvat ymmärtääkseni jokaisen ulkomaille siirtyvän perheenäidin peruspakettiin.

Siihen on syynsä, miksi pohdin näitä kahta kliseetä. Kun itse luen näitä molempia tarinoita milloin naistenlehdestä, milloin mistäkin, mieleeni jää aina tuhansia kysymyksiä. Mistä Onerva sai rahat hypätä? Ei hän varmastikaan heti alkanut tienata omaisuuksia sielupalloillaan – miten hän järjesti siirtymävaiheen? Miten hän sai varmuuden siitä, että juuri sielupallojen huovuttaminen on hänen elämäntehtävänsä?

Entä Hausfrau? Miltä hänestä tuntui jättää oma uransa kotimaassa ja lähteä miehen perässä ulkomaille? Miten uudessa maassa edes pääsee työelämään, jos haluaa? Miltä tuntuu ensin olla jalansijaa saanut ammattilainen ja yhtäkkiä joku Hausfrau, jota kukaan ei tunne? Miten edes kokonainen perhe siirretään ulkomaille, ihan niin kuin käytännön tasolla?

Tässäpä tulin antaneeksi itselleni monta kysymystä pohdittavaksi. Toivon toki, että pohdinnoistani on avuksi tai viihteeksi jollekin näitä myös pohtivalle. Tervetuloa Frau Lehtolan agentuuriin!

2 thoughts on “Lido

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: